Jobba som brandman

Jobba som brandman

Det är många som drömmer om att få jobba som brandman. Det är ett spännande arbete med många slags uppgifter. Brandmannen möter människor som på olika sätt är inblandade i olyckor eller nödsituationer. Det kan vara en person som blivit sjuk, hamnat i en trafikolycka eller kanske varit med om en brand. Därför är det viktigt att brandmannen tycker om att hjälpa andra och kan samarbeta.

På brandstationen finns det alltid ett lag med brandmän på plats att rycka ut om larmet skulle gå. Varje dag och natt, året runt, är de redo!

När brandmannen inte åker ut på larm finns det andra arbetsuppgifter på brandstationen. Man övar och utbildar sig för att på bästa sätt klara av sitt uppdrag. Dessutom är det viktigt att en brandman har bra kondition och är vältränad. Det behövs ju när man ska rädda människor. Därför får brandmannen träna ofta, till exempel styrketräning, löpning, simning, spinning eller innebandy.

Dessutom lär brandmannen andra hur de ska göra sitt hem brandsäkert. För att få tips om detta kan man gå en kurs och till exempel få öva med brandsläckare.